Jest mi sobie ciężko wyobrazić połączenie twarogu i masła klarowanego - natomiast jeśli chodzi o samo pytanie - to owszem. Masło klarowane generalnie z całą pewnością może znaleźć się w diecie.
[...] A siłowy? Masz zamiar chodzić? Dodaj tłuste ryby, mięsa. Nie bazuj na GOTOWANEJ PIERSI Z KURCZAKA i to AŻ 50g (jak czytam tor obię się głodna) możesz dusić, smażyć...dodaj masło klarowane, awokado, olej jakiejś dobrej jakości lniany, kokosowy, smalec., orzechy. I kolejna kwesia owoce, ogranicz je do jakiejś jednej porcji dziennie. Zmieniony [...]
[...] żarcie i tutaj z pewnością więcej o wiele więcej wartości będzie w nim. Błonnik witaminy, a jeżeli będziesz dodawał tłuszcze do szejków np.:olej kokosowy, wiórki kokosowe,masło klarowane(chociaż wątpie czy będzie to smakować:) ) to dostarczysz także TŁUSZCZY nasyconych które są lepiej tolerowane i chętniej wykorzystywane przez organizm do [...]
[...] je spokojnie - poprawią jakoś snu i przyczynią się do lepszej regeneracji. Do tego brak owoców, tłustych mięs, ryb tłustych (świeżych), nie tylko makrela. Jest jeszcze śledź, łosoś, halibut itd. Ryż biały też wymieniłabym np. na paraboliczny, czy basmatii. Oliwę też wymieniaj na np. masło klarowane, czy olej kokosowy. Co z warzywami ? jadasz ?
Witaj, Napisałeś dość ogólnikowo do jajecznicy na smażenie dawaj olej kokosowy , masło klarowane lub smalec. Co do olei roślinnych są dobre zimnotłoczone jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy olej lniany budwingowy . Pozdrawiam
nie dowiedzialas sie konkternego nic bo nie poczytalas nawet linkow z regulaminu. tam jest wszystko napisane, przykladowa dieta jak ulozyc tez. DOdajesz wiecej jedzenia zdrowego bez wedlin, jogurcikow i musli, warzyw w miske nie wliczasz. ukladasz miske wedlug wytycznych lejdis a trenig dla zielonych nba silowni lub w warunkach domowych tez jest [...]
Na oliwie , według ostatnich badąń oliwa ( extra virgin ) to jedno z najlepszych źródeł tłuszczu do długich obróbek termicznych i badania wykazały ze oliwa dopiero po 17H ciągłego smazenia zaczynała tracić swoje właściwości , potem smalec jak najbardziej ( jednak smak nie każdy lubi ) smalec ma skład lipidowy zbliżony do oliwy z oliwek i ta [...]
Niestety tłuszcze zwierzęce, a zwłaszcza masło klarowane będą kiepskim wyborem ze względu na obecność cholesterolu - ten zaczyna utleniać się w bardzo niskiej temperaturze(w maśle klarowanym ze względu na proces jego powstawania potencjalnie mamy już utleniony cholesterol). I na nic tu punkt dymienia - ten i tak zwykle jest wyższy, niż domowe [...]
Smalec będzie bdb wyborem do smazenia ( ma dobry skłąd lipidowy i wysoką temp dymienia ) krótkie oborbki śmiało na oliwie , olehu rzepakowym , jakąś jajecznice na maśle mozesz, masło klarowane bedzie dobrym wyborem .Kokosowego nie używaj i nigdy nie podgrzewaj knianego
Nie to ze bułka jest zła tylko jak się obtacza w bułce i daje na tłuszcz to ona chłonie tłuszcz i to jest niezdrowe. ja sporo czasu już tak robię że rozbijam pierś obsypuje oregano, bazyli, papryka słodka lub wędzona, sól, pieprz i daje na patelnie spryskaną pamem lub masło klarowane. Nieraz z ziemniakami zjem czy w bułkę razową dam i do pracy
Oliwy z oliwek używaj tylko do krótkotrwałego smażenia. Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
[...] 120 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3lata 6. DIETA: -białko: jak najwiecej.. staram sie 300 gram -węglowodany: mało.. tylko w produktach gotowych i jako cukier -tłuszcz: duzo oliwy, masło klarowane.. nie wiem ile wychodzi ogolnie nie wiecej niz 3000 tys kalorii 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak, salbutamol w inhalatorze na astme 8. TRENING: [...]
Źródła tłuszczów to nie tylko oliwa i jajka. Są orzechy, ryby świeże lub mrożone czy awokado. A jeśli oliwy używasz do smażenia to nie bardzo, wymień ją na masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Kolacja także do poprawy. I tak jak wyżej jeśli chcesz mieć mniej tkanki tłuszczowej a nie wyglądać jak skinny fat to zdecydowanie ćwiczenia [...]
Zależy też jak długo i w jakiej temperaturze. Najlepsze jest masło klarowane jeśli chodzi o smażenie na maśle Zmieniony przez - Kaziupir w dniu 2014-06-13 09:13:08
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
smalec, smalec gęsi, masło klarowane, olej kokosowy, przy krótkiej obróbce moze to też być oliwa z oliwek czy taki pam http://www.sfd.pl/sklep/Wellsley_Farms_Cooking_Spray-opis34765.html Ile używać to już sprawa indywidualna, też sporo zależy od tego co smażymy i na jakiej patelni, bo na teflon wcale dużo nie trzeba z 5g starczy np by zrobić sobie [...]